Starburst

Det finns inte många spel som det är ett lika stort nöje att recensera som Starburst. Detta är nämligen ett av de bästa slotspel som någonsin har gjorts, och till och med bland skaparna NetEnts högkvalitativa spelutbud så utmärker Starburst sig som ett av deras absolut bästa slotspel. Trots att det har gått en del år sedan detta spel släpptes så har det åldrats med värdighet. Det är nämligen precis lika underhållande som det var den dagen det släpptes, och dess grafik håller en bra nivå även den. Starburst lyckas på ett unikt sätt kombinera det faktum att det inte alls är ett invecklat spel som det går snabbt att förstå sig på, med att samtidigt ha ett så pass högt underhållningsvärde det inte tar lång tid alls innan man är fast i det. Börjar man väl spela så är det alltså lättare sagt än gjort att lägga av med det. Spelet är tillgängligt både till datorer, mobiltelefoner och surfplattor.

Vinstlinjer och insatser

Starburst består av en spelmaskin som har 5 hjul, 3 rader och 10 vinstlinjer. Man kan välja mellan om man vill spela manuellt eller med autofunktionen, samt hur många av spelets 10 vinstlinjer man vill spela på. Man får som vanligt när det gäller slotspel välja sin insats och sitt myntvärde. En insats kan som minst handla om 0,01 euro, och som mest 100 euro. Den största möjliga vinsten utgörs av en summa på 50 000 mynt, och ju högre myntvärde man har desto större blir denna vinst omvandlad i riktiga pengar. Spelar man med maxinsatsen kan detta alltså bli en rejäl vinst.

Ytterligare en fördel med Starburst är att vinnande rader inte bara räknas från vänster till höger, vilket är fallet med de flesta slotspel. I Starburst räknas de nämligen också från höger till vänster, något som i sin tur leder till att vinstchanserna i Starburst är större än vad de är i majoriteten av övriga slotspel.

Tema och design

Grafiken i Starburst är numera några år gammal, så den kommer inte upp i samma imponerande nivåer som den i vissa av de allra senaste slotspelen gör. Den är dock verkligen inte dålig, utan är fortfarande färgglad och inbjudande. Själva designen och färgerna påminner om en blandning av neonljus och rymden. Här är det alltså fullt med glänsande färger av olika sorter. Symbolerna i Starburst är inget undantag vad gäller detta, och de utgörs främst av lysande stenar i olika färger. Den minst värda av dessa är den symbol som består av en lila sten, och sedan följer i tur och ordning resterande standardsymboler i form av blå sten, röd sten, grön sten, gul sten, sjua och bar. Starburst innehåller även en Wild-symbol. Denna är en stjärna i regnbågsfärger.

Bonus och Jackpot

En nackdel med Starburst är att spelet saknar en jackpot. Här finns dock andra förmånliga bonusar. En av nycklarna för att få tillgång till dessa är Wild-symbolen. Om man lyckas att få den på andra, tredje och fjärde hjulet på en och samma gång så resulterar det i att den växer till den täcker ett av hjulen helt och hållet. Detta hjul står då still samtidigt som det består av en enda stor Wild-symbol, medan de övriga hjulen börjar att snurra på nytt. Eftersom hjulet som står still då som sagt utgörs av en enda stor Wild-symbol så ökar vinstchanserna betydligt. Det bästa scenariot som kan inträffa är då om man får ännu en Wild-symbol på något av de hjul som snurrar. Då växer nämligen även denna Wild-symbol tills hjulet ifråga är helt täckt av den, och då står båda de två hjulen sedan still medan de utgörs av en stor Wild-symbol var. Samtidigt börjar de övriga hjulen att snurra som vanligt igen, och detta ökar alltså vinstchanserna än mer. Det är bara att hoppas att så många Wild-symboler som möjligt dyker upp så att detta fortsätter så länge som möjligt, men även om det inte dyker upp fler så kan detta fortfarande resultera i stora vinster.

Fördelar och nackdelar

Fördelar:

  • Starburst är en nutida klassiker och ett av de bästa slotspelen någonsin.
  • Spelet har en snygg, färgglad och inbjudande grafik.
  • På ett unikt sätt har Starburst lyckats med att vara ett simpelt spel samtidigt som det är ett väldigt underhållande sådant som det är svårt att sluta med.

Nackdelar:

  • Starburst bjuder inte spelarna på någon jackpot.
  • Starburst är inget för de som föredrar avancerade och invecklade spel.

Sammanfattning

Det finns inte så mycket mer att säga om Starburst än det vi redan sagt. Det är alltså ett av de bästa slotspel som gjorts, och oerhört underhållande samtidigt som det är lätt att förstå sig på. Det kan dessutom resultera i stora vinster, och har en grafik som än idag är klart godkänd! Detta är kort och gott ett spel som vi starkt rekommenderar alla casinospelare att prova på!