Mega Fortune

Mega Fortune är ännu ett i den stora mängd av utmärkta slotspel som NetEnt står bakom. Just Mega Fortune är ett spel som skiljer sig från mängden på ett väldigt positivt sätt. Det är nämligen historiskt och har till och med kommit med i Guiness Rekordbok. Det har det gjort eftersom Mega Fortune är det slotspel som har betalat ut den största vinsten någonsin, närmare bestämt en vinst på så mycket som €17 miljoner. Detta handlar om ungefär 163 miljoner kr, en vinst så stor att det placerade Mega Fortune i Guiness Rekordbok som det slotspel som alltså har betalat ut den största vinsten någonsin för just denna typ av spel. Vinster på sådana här enorma summor kan man nå genom Mega Fortunes progressiva jackpot som alltså är marknadens största.

Vinstlinjer och insatser

I Mega Fortune består automaten av 5 hjul, 3 rader och 25 vinstlinjer. De insatser man kan lägga varierar i storlek, bland annat beroende på hur många vinstlinjer man spelar på samt vilket myntvärde man har. Den minsta summan för ett spel ligger på 2,50 kronor, och den högsta på 500 kronor.

Tema och design

Mega Fortunes tema handlar om lyx, något som är passande med tanke på vilka enorma vinster detta spel erbjuder. Eftersom Mega Fortune numera är några år gammalt så är inte just grafiken det som imponerar med det här spelet. Även fast den är helt ok, med en innovativ design, så kan det inte mäta sig med grafiken i många av de allra senaste slotspelen. Man bör alltså inte välja Mega Fortune för dess grafik, utan snarare för dess enorma vinster samt dess underhållningsvärde.

Spelets symboler är även de baserade på lyx och rikedom. Grundsymbolerna består av symboler som en limousine, en sedelklämma, en guldklocka, konjak & cigarr, en grön ring, en gul ring, en blå ring, och en röd ring. Bonussymbolerna består av en Wild-symbol i form av en lyxbåt, en Scatter-symbol som består av en champagneflaska och ett glas, samt en bonussymbol som har en darttavla med ordet ”Bonus” skrivet på som motiv.

Bonus och Jackpot

Den främsta fördelen med Mega Fortune som får det att sticka ut från mängden är den progressiva jackpotten, vilken alltså är den högsta i branschen. För att kunna ha chans på denna så måste man lyckas att ta sig till bonusrundan. Detta gör man om man lyckas få bonussymbolen på en och samma gång på första, andra samt tredje hjulet.

När bonusrundan väl sätter igång tas man till en ny spelform. Då dyker nämligen ett lyckohjul upp, och detta ska man då snurra och hoppas att det hamnar på rätt ställen så att man ska kunna uppnå den högsta jackpotten. Bonusrundan består nämligen av tre nivåer, och två av dessa innehåller en respektive två jackpottar. I den första nivån kan man antingen vinna en viss summa pengar eller avancera en nivå till den andra nivån. I andra nivån kan man sedan få spelets minsta jackpot, Rapid Jackpot, en högre summa pengar än den på första nivån, eller avancera än en gång och nå tredje nivån. Eftersom Rapid Jackpot inte kan man mäta sig med de i den tredje rundan så bör man här hoppas på att hjulet ska hamna på ett sätt som låter en avancera ännu en nivå. De två jackpottar man har chans på här är nämligen betydligt större än vad den på den andra nivån är. Namnet på de här två jackpottarna är Major Jackpot och Mega Jackpot, och Mega Jackpot är framför allt den man ska hoppas på eftersom det är den som kan resultera i sådana enorma vinster. Mega Jackpot var alltså den som resulterade i att den störa vinsten från ett slotspel någonsin betalades ut av Mega Fortune, och att spelet även kom med i Guiness Rekordbok. Detta var inte heller den enda gång som Mega Jackpot har resulterat i enorma vinster, utan det har den gjort vid ytterligare flera tillfällen, trots att ingen annan ännu blivit lika hög som den rekordsumma som kom med i Guiness Rekordbok.

Utöver denna extremt förmånliga jackpot så finns det även andra typer av bonusfunktioner med i Mega Fortune. Free Spins går till exempel att få, och det får man genom att lyckas få minst tre Scatter-symboler på en och samma gång. Precis som i många andra av NetEnts spel så finns här även en multiplikator i Free Spins-rundorna, något som alltså gör att de vinster man lyckas få kan utökas rejält.

Fördelar och nackdelar

Fördelar:

  • Mega jackpot är marknadens största progressiva jackpot, och den har lett till en vinst så stor att Mega Fortune som ett resultat hamnat i Guiness Rekordbok.
  • Spelet är även underhållande och spännande.
  • Free Spins-rundorna innehåller en multiplikator, vilket innebär att de vinster man där lyckas få utökas med olika värden.

Nackdelar:

  • Söker man främst efter snygg grafik och häftiga specialeffekter så finns det andra slotspel som passar bättre.

Sammanfattning

Mega Fortune är kort och gott ännu ett i mängden av högkvalitativa slotspel med NetEnt som skapare. Det som främst utmärker detta strålande spel är dess extremt höga jackpot som är marknadens största. Vi rekommenderar därför Mega Fortune för alla casinofantaster där ute!