Joker 8000

Microgaming kommer här med ett slotspel vid namn Joker 8000. Detta är ett spel som i mångt och mycket påminner om NetEnts Jackpot 6000. Det gör det därför att det är ett slotspel vars mål är att fungera och se ut så mycket som möjligt som den gamla typen av enarmade banditer. Detta lyckas Microgaming mycket bra med, och Joker 8000 påminner därför om denna gamla typ av spelautomater på ett mycket bra sätt. Likt Jackpot 6000 har Joker 8000 därför en härlig atmosfär fylld av nostalgi, och som väcker starka associationer till de gamla enarmade banditerna. Detta är alltså inte något spel som man bör spela för dess häftiga grafik och specialeffekter. Grafiken är nämligen rätt simpel, vilket också är meningen eftersom spelet bygger på att fungera på samma sätt som en gammal enarmad bandit. Spelet vänder sig därför främst till de som är fans av gamla enarmade banditer, och de som var med och spelade dessa redan på den tid då de var som mest populära.

Vinstlinjer och insatser

Automaten i Joker 8000 har 3 rader, 3 hjul och 5 vinstlinjer. Som vanligt när det gäller slotspel får man först välja hur många vinstlinjer man vill spela på, om man vill använda sig av autospin-funktionen, samt vilken insats man vill spela med. När man väljer sin insats får man först välja hur många krediter som man vill satsa, och sedan vilket myntvärde man vill ha. Det myntvärde man kan välja mellan är 1-10 kronor.

Tema och design

Med ett tema vars mål är att se ut så mycket som möjligt som den gamla typen av enarmade banditer så är det här förstås även något som har en direkt inverkan på spelets design och grafik. Detta är som sagt var därför inget spel för de spelare som sätter snygg grafik och moderna specialeffekter främst, utan detta är ett spel som främst fokuserar på spelkänslan som därför har en härlig känsla av forna tider med dess enarmade banditer. Det är dock värt att påpeka att grafiken verkligen inte är dålig, bara att den är rätt simpel och inte är något man främst bör välja Joker 8000 för.

Spelets symboler är som en följd av detta förstås hämtade från de gamla enarmade banditerna även de. Alla som har spelat dessa gamla automater vet att många av symbolerna hos dessa utgörs av frukter av olika sorter. Det är därför även fallet i Joker 8000, och man finner här bland annat frukter som citroner, körsbär och vattenmeloner. Även kortsymboler finns representerade, t.ex. joker som är den symbol som har högst värde.

Bonus och Jackpot

Bonusfunktioner finns med i Joker 8000 även det, såväl som jackpots. Bonusfunktionen kallas i detta spel för ”Super Bonus Game”, och för att kunna få tillgång till denna krävs det att man spelar på insatsnivå 10 och här lyckas vinna minst 20 krediter. Detta aktiverar då ”Super Bonus Game” som börjar med att man får välja mellan två alternativ som handlar om hur man vill spela denna bonusrunda. Dessa två alternativ kallas för ”Hold Style” eller ”Nudge Style”. Väljer man ”Hold Style” så innebär det att det låter en stanna ett av hjulen under rundan, vilket innebär att man själv får större påverkan på sina vinstchanser och kan spela på ett mer strategiskt sätt. Om man istället föredrar ”Nudge Style” så innebär det att man kan flytta ner ett av hjulen en rad. Detta gör i sin tur så att man själv kan skapa vinnande kombinationer och på så vis öka sina vinstchanser ytterligare.

Som tidigare nämnt har Joker 8000 även jackpots att erbjuda, närmare bestämt 2 stycken. Den första av dem leder till en vinst på 2 000 mynt, och den andra till en på 8 000 mynt. Som i de flesta fall beror summan pengar för dessa vinster på vilken insatsnivå och vilket myntvärde man har valt. De kommer dock inte upp i samma skyhöga summor som jackpottar i vissa andra slotspel kan göra.

Fördelar och nackdelar

Fördelar:

  • Joker 8000 är ett underhållande slotspel med en härlig spelkänsla och en atmosfär fylld av nostalgi.
  • Detta är ett ganska simpelt slotspel som det går snabbt att lära sig, och som inte är speciellt krångligt eller invecklat.
  • Här finns både en bonusrunda samt två jackpots att ta del av. Trots att dessa inte handlar om några astronomiska summor så kan de ändå leda till hyfsat stora vinster.

Nackdelar:

  • Man bör inte välja detta spel på grund av dess grafik. Vill man ha det bästa inom grafik finns det andra spel som passar bättre.
  • Bonusen och jackpottarna i det här spelet handlar inte om några jättesummor.

Sammanfattning

Joker 8000 är för att sammanfatta det hela ett underhållande slotspel som lyckas väldigt bra med sitt mål, nämligen att likna en gammal klassisk enarmad bandit. Spelet har därför en härlig spelkänsla, och innehåller mycket nostalgi. Detta är därför ett spel man främst bör välja på grund av dessa faktorer, snarare än faktorer som grafik och chansen att bli ekonomiskt oberoende. Men Joker 8000 är alltså ett slotspel som vi starkt rekommenderar att man testar!