Jackpot 6000

Jackpot 6000 är ett slotspel med en härlig spelkänsla som påminner mycket om de enarmade banditer som förr i tiden var mycket populära. Det är ett spel vars styrka ligger i just denna spelkänsla samt dess häftiga design som ger en nostalgisk känsla av de tider då enarmade banditer var som mest populära. Grafiken är alltså inte speciellt avancerad med tanke på att temat handlar om att efterlikna den gamla typen av enarmade banditer så mycket som möjligt. Detta tema gör dock det dock till ett spel som passar perfekt för de spelare som är fans av den gamla typen av enarmade banditer.

Spelet är skapat av NetEnt, som är en av de absolut bästa spelutvecklarna inom denna bransch. I stort sett alla slotspel som NetEnt ligger bakom är högklassiga sådana, och Jackpot 6000 är inget undantag. Spelet går, precis som majoriteten av NetEnts övriga slotspel, att spela på datorer, mobiler och surfplattor. I denna text ska vi ta oss en närmare titt på detta spännande spel.

Vinstlinjer och insatser

Den enarmade banditen i Jackpot 6000 har 3 hjul, 3 rader och 5 vinstlinjer. Man får välja hur många vinstlinjer som man vill spela på, välja sitt myntvärde, och sedan sätta igång med själva spelandet. För varje vinstlinje som man spelar på kan man välja att satsa mellan 1-2 kronor. De vinster man får beror alltså både på antalet vinstlinjer man spelar på samt vilket myntvärde man har. Även om man här kan få hyfsat stora vinster så kan de inte riktigt mäta sig med de som vissa andra slotspel erbjuder.

Tema och design

Som vi tidigare har nämnt är Jackpot 6000 ett spel som är inspirerat av en gammal klassisk enarmad bandit. Detta är något som genomsyrar både dess tema och dess design, vilka båda alltså är rätt så simpla. Detta är dock charmen med spelet, alltså att det påminner så mycket om dessa gamla spelmaskiner, så det går inte direkt att se det som någon nackdel. Dock så innebär det att alla spelare som söker efter snygg och modern grafik förmodligen inte kommer att uppskatta detta spel. För oss andra är det dock ett spel med en härlig spelkänsla och som bjuder på en rejäl nostalgitripp samt härlig underhållning.

Symbolerna i Jackpot 6000 är desamma som de som fanns i de gamla enarmade banditerna. Det handlar alltså om klassiska symboler som frukter, bland annat körsbär och citroner, så väl som en klocka, en stjärna, och en joker. Av dessa symboler är jokern den som är värd mest, precis som den var i de gamla enarmade banditerna.

Bonus och Jackpot

Som tidigare nämnt så kan vinsterna i Jackpot 6000 inte mäta sig med de enorma vinster som vissa andra slotspel kan resultera i. Trots det så finns det dock en progressiv jackpot i detta spel. Även om den inte kan mäta sig med de jackpottar som finns i spel som Mega Molah och Megafortune så kan den resultera i hyfsat stora summor.

I Jackpot 6000 har man som spelare även möjligheten att utöka sina vinster genom att singla slant efter varje vinstrunda. Som mest kan man satsa hela vinsten, vilket då leder till att man dubblar denna vid vinst. Detta leder dock även till att man blir av med hela vinsten vid förlust, så vissa spelare föredrar att satsa mindre summor.

Det finns här även en annan typ av bonusfunktion. Denna kallas för ”Super Meter Game”, och denna kan man delta i om man spelar med spelets maxinsats som ligger på 10 eller 20 kr. Genom att trycka på den knapp som det står ”Spin” på så får man då delta i detta spelläge. Vinsterna här kan bland annat resultera i att man dubblar sina vinster från tidigare i spelet, samt även de vinster man uppnår medan man spelar ”Super Meter Game”. Två jokrar leder även till vinst i detta spelläge, vilket det inte gör i det normala. Känner man sig nöjd så trycker man på den knapp där det står ”Collect”. Då kan man välja att återgå till att spela med de vanliga insatserna.

Fördelar och nackdelar

Fördelar:

  • Detta spels styrka ligger i dess trevliga spelkänsla som är både underhållande och tar en på en nostalgitripp.
  • Jackpot 6000 har en del spännande bonusfunktioner som gör spelet mer underhållande och kan leda till hyfsat stora vinster.

Nackdelar:

  • Även om vi uppskattar grafiken eftersom den bidrar starkt till den härliga spelkänslan, så är detta inget spel man bör välja om modern och häftig grafik är det man lägger störst vikt vid.
  • Vissa har klagat på att spelet är lite väl simpelt och enformigt, samt att det inte ger en chansen att vinna de riktigt stora summorna.

Sammanfattning

Vi tycker som tidigare nämnt att Jackpot 6000 är ett underhållande spel med en häftig spelkänsla som bjuder på en riktig nostalgitripp. Detta är därför ett spel vi uppskattar mycket, och som vi framför allt rekommenderar alla fans av enarmade banditer att prova på. Gillar man dessa spelautomater så tror vi knappast att man kommer att bli besviken på detta spel!