Jack and the beanstalk

Ännu ett av många högklassiga slotspel från NetEnt är Jack and the beanstalk. Spelet gjorde sin debut på marknaden 2012, och det håller samma höga kvalitet som vi numera har vant oss vid att NetEnts spel gör. Spelet bygger på en saga med samma namn, och har alltså inslag av ett äventyrsspel eftersom det har en handling som är baserad på sagan. Huvudrollsinnehavaren heter Jack, och det är denna karaktär man som spelare ska kontrollera och hjälpa att uppnå sina mål. Detta är närmare bestämt att först och främst hjälpa Jack upp för en väldigt lång stege. Vid änden av denna stege ligger ett stort hus som är fyllt av skatter och andra rikedomar. Så långt är det inga problem alltså, men allt är inte lika frid och fröjd som det först kan verka. Husets ägare är nämligen en ondskefull jätte vars avsikter är allt annat än goda, och det gäller därför att undvika denne och se till så att man inte blir tillfångatagen.

Vinstlinjer och insatser

Spelmaskinen i Jack and the beanstalk har 5 hjul, 3 rader och 20 vinstlinjer. Som vanligt väljer spelaren själv hur många linjer man vill spela på, vilket myntvärde man vill ha och hur hög insats man ska lägga per spel. Denna insats sträcker sig mellan 2-1 000 kronor per spel.

Tema och design

Både temat och designen i Jack and the beanstalk är förstås direkt influerade av sagan. Spelkänslan är därför barnvänlig och har en härlig sagostämning som även musiken bidrar mycket till. Eftersom spelet är från 2012 och alltså har några år bakom sig så finns det andra spel på marknaden som har snyggare grafik än vad Jack and the beanstalk har. Det innebär dock inte att grafiken på något sätt är dålig, för den håller fortfarande en hög nivå, men däremot finns det som sagt andra spel som är snyggare.

Spelets symboler utgörs i främsta hand av ett gäng grundsymboler. I stigande ordning är dessa 10, J, Q, K, A, Jack själv, den lila jätten, en sur get, en yxa och en vattenkanna. Självklart finns här även bonussymboler, närmare bestämt en Wild-symbol och en Scatter-symbol. Jack and the beanstalks logotyp är Wild-symbolens motiv, medan Scatter-symbolen består av en skattkista.

Bonus och Jackpot

När det gäller olika bonusfunktioner är Jack and the beanstalk dels ett spel där det går att få tillgång till många Free Spins. Dessa får man med hjälp av Scatter-symbolerna, och i detta spel är Free Spins extra värda eftersom de vinster man lyckas få som ett resultat av dessa automatiskt multipliceras med 3. Detta resulterar alltså i 3x vinstsummorna. Dessutom går det även att bli belönad med re-spins.

En annan mycket förmånlig bonusfunktion kallas Walking Wilds. Genom Wild-symbolen kan man aktivera denna funktion i kombination med free spins. När denna runda då börjar finns Wild-symbolen på hjulet längt still höger. Efter en runda flyttar det sig sedan till hjulet åt vänster, och efter ännu en runda hoppar det ytterligare ett steg åt vänster. Detta ökar då ens vinstchanser eftersom Wild-symbolen alltid kan ersätta de flesta av symbolerna, och att det på så sätt ökar vinstchanserna stort att dessa dyker upp tre gånger på raken på de olika hjulen. Dessutom erbjuder spelets Free Spins som sagt var alltid vinster som multipliceras med 3.

Som om inte detta vore nog så finns det även en jackpot med i Jack and the beanstalk, dock inte en progressiv sådan. Den kan dock hamna på stora summor trots det, närmare bestämt hela 600 000 mynt vilket är spelets maxvärde. Hur mycket detta blir i faktiska pengar beror som vanligt på vilket myntvärde man har valt, men som mest kan detta bli 300 000 euro. Detta är alltså ungefär 2,9 miljoner kronor, så det är ingen liten summa det handlar om.

På det stora hela erbjuder Jack and the beanstalk alltså generösa förmåner för spelarna, och den mest förmånliga av dessa är alltså spelets jackpot som kan hamna på väldigt höga summor. Chansen att lyckas vinna sådana här summor förser ett spel som redan håller en hög klass med ytterligare spänning och underhållning.

Fördelar och nackdelar

Fördelar:

  • Grafiken håller fortfarande en bra nivå, och atmosfären i detta spel är mysig och skapar en härlig sagostämning.
  • I detta spel finns det en stor mängd olika förmåner som spelarna kan få ta del av. Dessa handlar framför allt om den jackpot som kan resultera i stora summor, men även om free spins som tredubblas, samt Walking Wilds.
  • Som vanligt när det gäller NetEnt är detta ett mycket välgjort spel som är mycket spännande och underhållande.

Nackdelar:

  • Det finns ingen progressiv jackpot i Jack and the beanstalk, något som dock kompenseras av att det här istället finns en annan förmånlig sådan.

Sammanfattning

Föga förvånande har NetEnt ännu en gång lyckats med att skapa ett strålande bra slotspel. Jack and the beanstalk levererar på många fronter, och erbjuder bland annat en härlig spelkänsla, en stor jackpot och övriga förmåner, samtidigt som det är väldigt underhållande. Detta är på så vis ett spel som vi varmt rekommenderar.