Gonzos Quest

Ännu ett spel från NetEnts högklassiga utbud av slotspel är Gonzos Quest. Detta spel anses vara ett av de absolut bästa spel som NetEnt har gjort. Trots att spelet släpptes redan 2010 och att dess grafik inte längre är den snyggaste, så håller det fortfarande en mycket bra kvalitet. Det är nämligen precis lika underhållande som det var den dagen då det släpptes. Detta spel har även en handling. Denna går ut på att man som spelare ikläder sig rollen som Gonzo. Gonzo är en spansk kolonisatör i Latinamerika under kolonialtiden, och spelet går ut på att man som Gonzo ska finna Eldorado, det mytomspunna och legendariska land som sägs innehålla enorma rikedomar. Detta ger även Gonzos Quest lite av en äventyrsstämpel. Ett intressant faktum med detta spel är att det var ett av de första casinospelen som gick att spela på mobilen. Utöver mobilen är det även tillgängligt på datorn samt på surfplattan.

Vinstlinjer och insatser

I Gonzos Quest har spelmaskinen 5 hjul, 3 rader och 20 vinstlinjer. Innan man sätter igång med en spelrunda får man välja hur många av vinstlinjerna man vill spela på, samt välja sitt myntvärde. Som minst ligger en insats på 2 kronor, och som mest på 500 kronor.

Tema och design

Det tema som Gonzos Quest bygger på är Latinamerika så som det såg ut under kolonialtiden. Man färdas här igenom många olika typer av landskap med vacker natur, men trots de vackra vyerna så lurar här många faror som man som spelare måste vara på sin vakt för. Gonzos Quest släpptes redan 2010, så trots att det inte är något fel på grafiken i sig så är den inte längre imponerande på samma sätt som den var när spelet var som allra nyast.

En intressant faktor som skiljer designen och spelupplägget i Gonzos Quest från övriga spel är att spelautomaten här inte består av hjul, utan av stenblock. Dessa faller ner i bild, och på dem finns spelets symboler inristade. Då dessa består av en vinnande kombination så resulterar det i att de sprängs och ersätts av nya som faller ner i bild. Detta är en klar fördel gentemot hjul, eftersom det på så vis går att vinna fler än en vinst per ”snurr”. Dessutom så fungerar det som så att ju fler vinster man lyckas få på en och samma gång, desto mer ökar dessas värde. Det finns nämligen med en multiplikator i Gonzos Quest, och ju fler gånger man lyckas vinna under samma spel, desto mer ökar värdet för denna multiplikator. Det högsta värde den kan nå är x5. Stenblocken kan alltså både ge dig flera vinster per ”snurr”, samtidigt som summorna för dessa vinster ökar ju mer vinster du uppnår på en och samma gång.

De symboler som går att finna inristade på stenblocken handlar dels om grundsymbolerna, vilka samtliga är inspirerade av aztekerna. De symboler detta handlar om är en eld, en krokodil, en fisk, en fågel, månen, en orm och värme. Dessutom kommer dessa i olika färger. Färgerna har samtliga olika värden, värden som i stigande ordning är grå, rosa, gul, lila, brun, grön och blå.

Utöver grundsymboler finns här även bonussymboler. Dessa är två till antalet, och består av en Wild-symbol och en free falls symbol. Free Falls är i det här spelet det namn som används istället för Free Spins, men de har samma funktion som Free Spins har. Free Falls symbolen är ett gyllene stenblock, och Wild-symbolen ett frågetecken.

Bonus och Jackpot

Gonzos Quest innehåller inte riktigt några renodlade bonusfunktioner, utan i stort sett endast Free Falls-funktionen. Denna sätter man igång genom att som minst få tre Free Falls symboler. Får man det så ändrar spelet form och Free Falls rundan sätter igång. Det gör den genom att en dörr öppnar sig i den mur som utgör spelets bakgrund. Gonzo kliver då in här, in i ett nytt rum där Free Falls rundan sedan sätter igång. Här får man tävla om diverse vinster av olika värden, och förhoppningsvis lyckas man uppnå en stor sådan. Spelet kan alltså trots avsaknad av bonus och jackpot ändå leda till hyfsat stora vinster.

Fördelar och nackdelar

Fördelar:

  • Gonzos Quest är ännu mästerverk till slotspel skapat av NetEnt, till och med ett av deras allra bästa spel.
  • Man har i spelet chansen att vinna ett stort antal värdefulla vinster genom Free Falls rundorna, och genom faktum att man kan vinna flera vinster under ett och samma spel, vinster som dessutom multipliceras ju mer av dem man uppnår.
  • Spelet har ett annorlunda upplägg med inslag av ett äventyrsspel, något som gör att det skiljer sig från många övriga slotspel.

Nackdelar:

  • Grafiken är inte längre något uppseendeväckande eftersom spelet släpptes redan 2010.
  • Avsaknaden av bonus och jackpot är en nackdel.

Sammanfattning

Det finns inte så mycket mer att tillägga om detta mästerverk. Kort och gott är det ett slotspel av absolut högsta klass som fortfarande levererar, och som vi varmt rekommenderar!