Divine Fortune

Divine Fortune är ett slotspel från NetEnt som handlar om grekisk mytologi. Detta är både ett underhållande och snyggt spel. Det går alldeles utmärkt att utöver datorer även spela det på mobiltelefoner och surfplattor. Vi ska här ta oss en titt på detta trevliga slotspel.

Vinstlinjer och insatser

I Divine Fortune har spelmaskinen 5 hjul, 3 rader och 20 vinstlinjer. Som vanligt är det upp till spelaren själv att bestämma hur många vinstlinjer man vill spela på, samt vilken insatsnivå och myntvärde man vill ha. Detta innebär att man som minst kan lägga en insats på 2 kronor per spel, och som mest en på 1 000 kronor.

Tema och design

Divine Fortunes tema är alltså grekisk mytologi. Designen drar därför starka associationer till antikens Grekland, med en layout som starkt påminner om detta. Grafiken är även den mycket snygg och gör detta spel till en fröjd för ögat. Som spelare ska man ta sig fram igenom detta vackra men farofyllda landskap, och man ställs här inför några av de monster och odjur som ingick i den grekiska mytologin. Dessa är alltså figurer som man kommer att känna igen från mytologins värld om man har koll på just grekisk mytologi.

Även majoriteten av spelets symboler är därför direkt hämtade från den grekiska mytologin. Grundsymbolerna består i första hand av kortlekssymboler. Dessa är A, K, Q och J. Övriga grundsymboler består dock av kända figurer från den grekiska mytologin. De figurerna är lejonet Nemean, fågeln Fenix, Medusa, hästen Pegasus, samt Minotauros, som inom erekisk mytologi var ett monster som var till hälften människa, till hälften tjur.

Även bonussymbolerna är relaterade till grekisk mytologi. Dessa består av en Wild-symbol, en symbol för Free Spins, samt en bonussymbol. Wild-symbolen har hästen Pegasus som motiv, precis som en av grundsymbolerna, Free Spins symbolen består av en hand som håller i en blixt med just orden ”Free Spin” skrivet under. Bonussymbolen är ett guldmynt från antikens Grekland.

Bonus och Jackpot

Bonusar och jackpots finns även med i detta spel, och de är till skillnad från designen inte det minsta antika och gammalmodiga. Dels kan man genom Wild-symbolen aktivera en bonusfunktion som kallas ”Falling Wilds Re-spins”. Detta gör man genom att lyckas få Wild-symbolen tillsammans med minst 3 Free Spins-symboler. Det som händer då är att Wild-symbolen börjar växa i hög fart tills hela hjulet den dök upp på är täckt av den. Detta resulterar då i ökade vinstchanser samt fler Free Spins. Free Spins symbolen leder förstås också den till Free Spins, och närmare bestämt leder 3 symboler till 5 Free Spins, 4 symboler till 8 Free Spins, och 5 symboler till 12 Free Spins.

Trevligt nog finns här även en progressiv jackpot. Denna kan som vanligt resultera i höga vinster, dock inte lika extremt höga som de i spel som Megafortune. Den kan dock hamna på en summa kring 1,9 miljoner kronor, vilket ju verkligen inte är någon dålig summa. Närmare bestämt finns det tre olika jackpots, och i tur och ordning kallas dessa Minor Jackpot, Major Jackpot, och Mega Jackpot. Minor Jackpot är den minst värda av dessa, och den får man om man lyckas fylla en rad med bonussymboler. Sedan kommer Major Jackpot, och för att lyckas få den är det två rader som man behöver fylla. Den jackpot som är mest värd av dessa tre är Mega Jackpot, och för den krävs det att man fyller tre rader med bonussymboler. Det är alltså denna som kan hamna på en vinst runt 1,9 miljoner kronor. På det stora hela är detta en bra summa som man verkligen inte tackar nej till, och Divine Fortune kan på så sätt leda till ett rejält tillskott i kassan.

Fördelar och nackdelar

Fördelar:

  • Detta spel har en häftig design och en snygg grafik baserad på grekisk mytologi och antikens Grekland.
  • I Divine Fortune finns det både free spins, bonusfunktioner och jackpots. Mega Jackpot är den av dessa som är mest värd, och lyckas man få denna kan man få ta del av vinster så höga som 1,9 miljoner kronor.
  • Detta är ett mycket underhållande spel, som dessutom fungerar bra till både datorer, mobiltelefoner och surfplattor.

Nackdelar:

  • Mega Jackpot kommer inte upp i samma skyhöga summor som jackpottar i vissa andra slotspel gör, detta eftersom den inte är global.

Sammanfattning

Divine Fortune är ett alldeles strålande slotspel som levererar på flera fronter. Dels är det ett väldigt underhållande spel med många spännande funktioner, det är ett mycket snyggt spel med en häftig design som skapar en grym spelkänsla, och till sist har det bonusfunktioner och jackpottar vilka som mest kan hamna på ca 1,9 miljoner kronor. Det finns alltså inte mycket att klaga på med detta spel, förutom att jackpottarna inte hamnar på samma extremt höga summor som de i vissa andra spel kan göra. En vinst på 1,9 miljoner kronor är ju dock inte fel det heller, så man ska som sagt var inte klaga alltför mycket på detta. Divine Fortune är på så sätt ett mycket bra slotspel, som vi starkt rekommenderar!