Devils Delight

Ytterligare ett i den stora mängden av högkvalitativa slotspel från NetEnt är Devils Delight. Här får alla spelare som är nyfikna på att besöka helvetet chansen att göra detta utan att behöva synda eller stanna där i all evighet. Devils Delight äger nämligen rum just i helvetet, och man hamnar här i dess allra djupaste, mörkaste och skrämmande delar där man ställs inför några av de fruktansvärda varelser som har dessa ogästvänliga platser som sina hem. Spelet är från 2015, och som vanligt när det handlar om spel som NetEnt står bakom så är det ett slotspel som håller en mycket hög kvalitet. Vi ska i denna text ta oss en närmare titt på detta spel.

Vinstlinjer och insatser

I Devils Delight har spelautomaten 5 hjul, 3 rader och 20 vinstlinjer. Som vanligt när det handlar om slotspel börjar man med att först och främst välja sin insats. Detta gör man genom att välja hur många vinstlinjer som man vill spela på, samt vilket myntvärde man vill använda sig av. Beroende på detta så sträcker sig den insats man kan lägga mellan 0,01-100 euro, något som alltså är direkt avgörande för hur höga de eventuella vinster man kan få blir.

Tema och design

Med helvetet och djävulen som tema handlar Devils Delights design förstås om att likna den bild de flesta människor har av helvetet. Detta i kombination med en snygg grafik full av häftiga specialeffekter skapar därför en häftig och något skrämmande design som håller en hög nivå, samtidigt som det även finns en hel del humor med i bilden.

Detta har förstås även en direkt inverkan på spelets samtliga symboler. Grundsymbolerna i Devils Delight handlar därför om skrämmande saker som djävlar, gravstenar, skelett, och hjärtan med horn. Bonussymbolerna innehåller samma typ av symboler. Spelets Wild-symbol utgörs av självaste Lucifer, Scatter-symbolen består av ett pentagram, och bonussymbolen utgörs av den fruktade liemannen.

Bonus och Jackpot

Helvetet är i Devils Delight faktiskt ett ganska trevligt ställe på så sätt att det erbjuder en mängd bonusfunktioner. Free Spins finns förstås som vanligt med i detta spel, och för att sätta igång Free Spins rundorna ska man få minst tre Scatter-symboler på en och samma gång. Som i många övriga NetEnt spel innehåller dessa rundor en multiplikator, något som gör de extra förmånliga och värdefulla eftersom vinsterna på så sätt kan utökas med olika värden. Man kan dessutom få fler Scatter-symboler även under själva Free Spins-rundorna, vilket då utökar dessa rundor ytterligare.

Den mest värdefulla bonusfunktionen sätter man igång om man har turen att få bonussymbolen att dyka upp på tredje, fjärde och femte hjulet på en och samma gång. Denna bonusrunda kallas för ”Soul Reaper”, och den handlar om att man ska försöka att matcha en mängd olika själar med en mängd olika synder som har begåtts. Ju mer matchningar man lyckas med, desto mer fylls den så kallade ”själmätaren” som man har på. Om man lyckas nå 15 matchningar så får man som ett resultat 10 Free Spins. Tillsammans med Wild-symbolen kan detta resultera i vinster kring 100 000 euro om man har turen på sin sida. I svenska kronor handlar detta om ungefär 960 000 kronor. Detta är alltså verkligen ingen dålig summa, även om den inte riktigt kan mäta sig med de enorma vinster vissa andra slotspel kan erbjuda genom sina progressiva jackpots.

Fördelar och nackdelar

Fördelar:

  • Detta är ett underhållande, spännande, innovativt och variationsrikt slotspel som man kan ägna mycket tid åt.
  • Man kan här vinna stora summor kring €100 000 genom spelets olika bonusfunktioner.
  • Spelet är mycket snyggt med en häftig design som är en fröjd för ögat.

Nackdelar:

  • Spelet saknar en progressiv jackpot, och dess vinster når därför inte upp i de extrema summor som vissa andra slotspel kan göra.
  • Tyvärr finns Devils Delight ovanligt nog endast tillgängligt till datorer.

Sammanfattning

Föga överraskande håller Devils Delight, precis som i stort sett alla spel skapade av giganterna NetEnt, en mycket hög nivå. Det är dels underhållande och innovativt, grafiken imponerar mycket, och det finns en mängd bonusfunktioner som kan resultera i stora vinster. Nackdelen med spelet är avsaknaden av en progressiv jackpot, vilket innebär att man här inte kan vinna samma typ av jättesummor som man kan med vissa andra spel, samt att spelet bara går att spela på datorer. Detta till trots är Devils Delight fortfarande ett alldeles strålande spel, och maxvinsten på runt 100 000 euro går trots allt verkligen inte att klaga på. Devils Delight är alltså ett spel som vi är mycket förtjusta i, och som vi verkligen kan rekommendera att man testar på. Är man ett fan av slotspel är detta med andra ord ett spel som vi i stort sett kan garantera att man kommer att uppskatta, och vi hade blivit mycket förvånade om detta inte är fallet.